Į teismą atvykę „Vilkyškių pieninės“ atstovai apie bylos baigtį taikiu būdu nė nenorėjo diskutuoti – teismui sakė esą teisūs. Autorės nuotrauka.

Ūkininkė Reda Šapienė į teismą padavė vieną didžiausių šalies pieno perdirbimo bendrovių – „Vilkyškių pieninę“. Su teismo pagalba moteris iš pieno perdirbimo gigantės tikisi išsireikalauti per 9000 eurų, jos teigimu, nesumokėtos sumos už supirktą pieną. 

Antradienį Tauragės apylinkės teisme surengtame bylos nagrinėjimo posėdyje ūkininkė iš Telšių rajono Reda Šapienė ir jos advokatas įrodinėjo, kad AB „Vilkyškių pieninė“ sumokėjo mažesnę sumą, nei numatyta sutartyje. Anot ūkininkės, pieno pirkimo-pardavimo sutartyje nebuvo nurodyta, kad pieno įkainiai nustatomi pagal per dieną pristatomą pieno kiekį.

Karvių pieną „Vilkyškių pieninei“ R.Šapienė tiekė nuo praėjusių metų rugpjūčio 1 dienos iki spalio mėnesio pabaigos. Moteris teigė, kad jau gavusi pirmąją sąskaitą pastebėjo, jog bendrovė jai sumokėjo ne taip, kaip buvo numatyta sutartyje. Ieškovė savo laikomų karvių pieną „Vilkyškių pieninei“ tiekė dar du mėnesius ir tikina laikiusis visų sutarties nutraukimo sąlygų. R.Šapienės advokatas teismui aiškino, kad įkainių grupė sutartyje privalėjo būti numatyta.

– Supratau, kad man mokės pagal 10-ąją grupę, o tai reiškia, kad turėjau gauti daugiau pinigų nei iš ankstesniosios pieno įmonės, o jie mokėjo pagal 6-ąją grupę, – teismui kalbėjo ūkininkė.

Bendrovės „Vilkyškių pieninė“ atstovai advokatas Audrius Karpinskas ir žaliavos pirkimų vadybininkė Alma Saunoriutė teismą tikino, kad bendrovė mokėdama ūkininkei laikėsi įstatymų. Pasak „Vilkyškių pieninės“ atstovų, apmokėjimo už pieną grupės sudaromos pagal tai, kiek pieno pienininkai bendrovei tiekia kasdien, ir ieškovė apie tai žinojusi.

– Visi tą žino, – ne kartą pakartojo A.Saunoriutė, tačiau pripažino, kad sutartyje apie grupę pagal dienos kiekius neužsiminta, esą visos sutartys tokios.

Teismo sprendimas šioje byloje bus skelbiamas rugpjūčio 18 dieną. Ieškovė atsisakė iki teismo sprendimo bendrauti su žurnalistais. Po posėdžio pasakė tik tiek, kad ūkininkauja apie 12 metų, tačiau per tą laiką nė su viena bendrove bylinėtis jai neteko.

 

Daiva ŽEBELIENĖ