Scanpix nuotr.

Valgant greitąjį maistą, žmogaus kūne vyksta procesai, apie kuriuos nė neįmanoma įtarti. Pasak gydytojo Alvydo Unikausko, net lieknas, bet nesveikai besimaitinantis žmogus po truputį tunka viduje.

Vos patekus greitajam maistui į burną, receptoriai pajunta jo skonį ir smegenys duoda komandą kasai išskirti insuliną. Tam, kad greitai sudorotų didelius kiekius cukraus, kasa išskiria labai daug insulino. Tuomet organizmo insulino receptoriai atakuojami didelio kiekio insulino tam, kad įleistų tą gliukozę į ląsteles. Organizmas bando nuo to gintis – jis sumažina receptorių jautrumą insulinui. Taigi visas tas cukrus, kuris liko atmestas ir nepanaudotas, virsta riebiosiomis rūgštimis.

Svarbu žinoti, kad, kai žmogus tunka, riebalų ląstelių skaičius nedidėja, didėja pačios riebalų ląstelės. Jos ima skverbtis tarp raumeninių audinių ir tokius riebalus sudeginti yra labai sunku.

 

Apie greitojo maisto ir jo palydovų gazuotų gėrimų įtaką organizmui plačiau žiūrėkite laidos „Klauskite daktaro“ įraše.