Balandžio pabaigoje Šilutę papuošė Meno mokyklos mokinių skaidriuose vamzdžiuose sukurti pasaulėliai.

Pasaulėliai, kirai, plūdės, zuikiai, ant Kultūros ir pramogų centro stogo stovintis žmogus, monumentalioji Šilutės siena, prieš kelerius metus išleistas kalendorius – tai aplinkinius stebinantys, džiuginantys ir Šilutę puošiantys kūriniai, prie kurių ranką pridėjo Šilutės meno mokyklos kolektyvas.

Balandžio pabaigoje Šilutę papuošė Meno mokyklos mokinių skaidriuose vamzdžiuose sukurti pasaulėliai, o netrukus į Šyšą ant kojūkų subrido 6 kiškiai. Taip meno mokyklos kolektyvas ir nenuilstantis idėjų bei pasiūlymų generatorius mokytojas Andrius Sirtautas puošia savo miestą. Žiūrime, stebimės ir laukiame, kas bus toliau.

Į Šilutės miesto šventę iš potvynių į Šyšą ant kojūkų atbrido šie kiškiai.

O toliau bus plūdės. Visai neseniai, gegužės 15 d., įvyko ženklų, nurodančių atstumą nuo Šilutės rajono savivaldybės iki užsienio partnerių savivaldybių, idėjos konkurso komisijos posėdis, kuriame nugalėtoju pripažintas A. Sirtauto projektas PLŪDĖ. Siūloma kiekvienam miestui, su kuriuo draugauja Šilutė, žiedinėse sankryžose pastatyti po atskirą plūdę, ant jos nurodant miesto partnerį, o plūdės viršuje padaryti po vėliavėlę su atstumu iki jo, nukreiptą to miesto kryptimi. Autorius siūlo plūdes gaminti iš medžio. Atsiradus naujam miesto partneriui, nesunku pastatyti dar vieną plūdę.

Ženklų, rodančių atstumą nuo Šilutės iki užsienio partnerių savivaldybių, idėjos konkursą laimėjo Andriaus Sirtauto projektas PLŪDĖ.

Plūdės būtų pasvirusios rytų kryptimi, parodant dominuojančią Pamario vėjų kryptį. Numatoma, kad nudažytos atmosferos poveikiui atspariais dažais plūdės tarnautų ne mažiau kaip 10 metų, o jų kaina, priklausomai nuo panaudotų medžiagų, būtų 5-10 tūkst. eurų vienai žiedinei sankryžai.
Vaidotas Vilkas