Rudaminiečių pasididžiavimas – jotvingių laikus menantis piliakalnis. R. Kazakevičienės nuotr.

Rytoj, birželio 27 d., 15 val. Aukštaitijos nacionalinio parko ir Labanoro regioninio parko direkcija kviečia ant Ginučių piliakalnio, kur vyks šiam piliakalniui skirta atvira pamoka su prof. Vykintu Vaitkevičiumi. Liepos 5 d. atvira gamtos paveldo ir istorijos pamoka bus surengta ant Puziniškio piliakalnio. Ji prasidės 10 val. Dalyvaus archeologė Dovilė Baltramiejūnaitė.

Šios pamokos – dar vienas iš Piliakalnių metams skirtų renginių, kuriuos organizuoja nacionalinių ir regioninių parkų direkcijos.
Neseniai šalies gyventojai galėjo dalyvauti gražiausio saugomų teritorijų piliakalnio rinkimuose, kuriuos inicijavo Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos. Laurai atiteko Kernavės piliakalnių kompleksui. Be jo, į gražiausių saugomų teritorijų piliakalnių trejetuką pateko Šatrijos piliakalnis Varnių regioniniame parke ir Merkinės piliakalnis Dzūkijos nacionaliniame parke.

Nors Lietuvoje yra daugiau kaip 900 piliakalnių, tačiau tik nedidelė jų dalis pritaikyta lankyti. Daugiausia sutvarkytų piliakalnių yra saugomose teritorijose.