Parsisiųskite

Kovo 4 d., trečiadienis
 
Gauk naujienas el. paštu:
Atsisakyti
 
 
Patiekalai iš silkių
Marinuota silkė

Silkė. Marinatui: lauro lapas, gvazdikėlis, 0,5 g pipirų,
40 g vandens, 5 g svogūno, 0,1 g vukraus, 0,1 g citrinos rūgšties.

Marinatui į verdantį vandenį sudėkite žiedais supjaustytą svogūną ir pavirkite 5–8 min. Po to suberkite kitus prieskonius ir, uždengę puodą, pavirkite dar 3–4 min.
Išmirkytą, išdorotą, be kaulų, supjaustytą silkę užpilkite ataušusiu marinatu ir laikykite šaltoje vietoje (šaldytuve) ne mažiau kaip 2–3 paras.

Marinuota silkė su pieniais

Silkė, 10 g pienių, pipirų, 20 g svogūnų,
muskato riešuto, 10 g aliejaus, 30 g marinato.

Nupjaukite silkės galvą, išimkite vidurius, kaulus, nulupkite odą ir išorine silkės puse dėkite ant lentos. Puselių vidų ištepkite silkės pienių mase. Pradedant nuo galvos, silkę suvyniokite kaip vyniotinį ir prismeikite gvazdikėliu. Vyniotinius sudėkite į indą, užpilkite marinatu ir laikykite šaltoje vietoje.
Pienių masę paruoškite taip: pienius ištrinkite šaukštu, apibarstykite maltais pipirais, pridėkite smulkiai supjaustytų ir aliejuje pakepintų svogūnų, trinto muskato riešuto ir viską gerai išmaišykite.

Marinuota kepta silkė

1 kg šaldytų silkių, 6 šaukštai aliejaus,
0,75 stiklinės 9% acto, stiklinė vandens,
2 svogūnai, 2 morkos, didelė petražolės šaknis,
salieras, druskos, cukraus, kvapiųjų pipirų.

Silkes nuplaukite, nulupkite, perpjaukite išilgai pusiau ir, išėmę kaulus, pasūdykite. Po to silkes iškepkite aliejuje. Daržoves nuvalykite, supjaustykite griežinėliais, sudėkite į vandenį, pasūdykite ir išvirkite. Tada sudėkite prieskonius, aupilkite actą, įberkite cukraus ir pavirkite.
Giliame inde silkę susluoksniuokite su virtomis daržovėmis ir, užpylę šaltu marinatu, sandariai uždenkite. Laikykite šaltoje vietoje. Taip paruoštą silkę galite išlaikyti 5 paras.

Švediška silkė (I būdas)

4 silkės, šaukštelis pipirų,
2 šaukšteliai kalendrų, šaukštelis cinamono,
5 gvazdikėliai, 4 lauro lapeliai, stiklinė aliejaus.

Silkes išmirkykite ir, išėmę kaulus, supjaustykite. Prieskonius sutrinkite ar sumalkite. Silkes dėkite į indą, pabarstykite prieskoniais ir užpilkite aliejumi. Uždengę laikykite šaltoje vietoje 15 dienų.

Švediška silkė (II būdas)

4 silkės, šaukštelis cinamono, šaukštelis cukraus.

Išmirkytas silkes nulupkite ir, išėmę kaulus, supjaustykite. Tada jas sudėkite į pailgą pusdubenį, pabarstykite su cukrumi sumaišytu cinamonu ir palaikykite šaltoje vietoje 2 val. Prieš paduodami į stalą, silkes apipilkite aliejumi.

Silkė su svogūnais

4 silkės, 2 svogūnai, 1/4 stiklinės aliejaus,
pipirų, krapų, petražolių.

Išdorotas, išmirkytas silkes supjaustykite ir sudėkite į dubenėlį ar silkinę, apibarstykite maltais pipirais. Ant viršaus sudėkite griežinėliais supjaustytus aliejuje pakepintus ir jau atvėsusius svogūnus. Papuoškite žalumynais.

Naujausios


Pasiūlymai

Informacija kasdien

Vardadieniai:

Felidta, Gerasimas, Norvilas, Raminta, Rožė

TV programa:

   
TV3 programa
LNK programa
BTV programa
   
   
LTV programa
TV6 programa
LTV2 programa
Lietuvos Rytas. TV
   

Apklausa

Kaip vertinate savivaldos rinkimų rezultatus?

Kainos

Degalai:

Valiutos:

2015-03-06
Valiutos_usd
USD  
Arrow up
0.9034 LT
EUR  
Arrow down
1 LT
Valiutos_gbp
GBP  
Arrow up
1.3791 LT

Daugiau...

Žaliavos:

 

Kaina, USD

 

Matas

Nafta
Arrow up
51.1   bar.
Dujos
Arrow down
2.834   MMBTU
Auksas
Arrow up
1199   oz

Anupro Dirvelės nuotykiai

Vėl sudirgo pieno ūkis – Šurmuliuoja lyg padūkęs. – Rinka! – šūkauja tūzai, Jeigu pelno per mažai.
Onė timpteli žalmargę: – Pienas vis pigus... O varge! Net už šieną pašaly Man atlygint negali.
Ir atsako jai žaloji: – Neminėk manęs bloguoju. Aš, Onute, nekalta. Vagia pinigų karta.
– Et, – nenusimink, žalute, Kad pasibariau truputį. Dėl gobšuolių ir vagių Nenuleiskime ragų.