Parsisiųskite

 
Gauk naujienas el. paštu:
Atsisakyti
 
 
2010 Liepos mėn. 15 d. 07:50

Paragaukite

Rima Marcinkevičienė

Siūlome patiekalų iš voveraičių.

Voveraičių ir ryžių mišrainė

1 stiklinė virtų voveraičių, 2 stiklinės virtų ryžių, 3 nedideli agurkai, 1 svogūnas, 3 šaukštai majonezo, 2 šaukštai grietinės, truputis druskos, 2 pomidorai.

Agurkus supjaustykite kubeliais, susmulkinkite svogūną, sudėkite ryžius ir voveraites, pasūdykite ir sumaišykite su majonezu bei grietine. Pomidorus supjaustykite griežinėliais, juos išdėliokite salotinės kraštuose, o į vidurį sudėkite mišrainę.

Voveraičių ir špinatų salotos  

0,5 l virtų voveraičių, 1 saujelė špinatų, 3 jauni svogūnėliai su laiškais, 3 skiltelės česnakų, 1 indelis konservuotų kukurūzų, druskos, 50 g sviesto, 5 šaukštai aliejaus, 3 šaukštai obuolių acto.

 Voveraites apkepkite ištirpytame svieste ir aliejuje. Tada sudėkite susmulkintus svogūnėlius, kukurūzus, truputį pakaitinkite ir nukaiskite. Suberkite susmulkintą česnaką, įpilkite acto ir gerai išmaišykite. Sudėkite į špinatų lapais išklotas salotines.

Tiršta voveraičių sriuba  

200 g voveraičių, 1 svogūnas, 25 g sviesto, 3 šaukštai miltų, 800 g sultinio, 200 g grietinėlės, druskos, petražolių.

Susmulkintas voveraites pakepkite su svogūnais ir sviestu. Tada suberkite miltus, truputį pakepkite ir sudėkite į puodą. Pamažu supilkite šiltą sultinį, įberkite druskos ir virkite ant mažos ugnies apie 15 min. Tuomet supilkite grietinėlę ir pavirkite dar keletą minučių. Patiekite su batono skrebučiais.

Voveraičių sriuba su manais  

1 l voveraičių, 2,5 l vandens, 3 šaukštai manų kruopų, druskos, sriubos prieskonių, krapų.

Voveraites išvirkite pasūdytamevandenyje. Tada suberkite manus ir pamaišydami virkite dar 10 min. Tuomet įberkite prieskonių ir nukaiskite.

Troškinys su voveraitėmis

1 l voveraičių, 350 g ryžių, 2 svogūnai, 1 žalia paprika, 8 česnakų skiltelės, truputis kario, druskos, pipirų, aliejaus.

Voveraites apkepkite su aliejumi, sudėkite į puodą su trupučiu vandens ir virkite. Keptuvėje su aliejumi apkepkite susmulkintą papriką ir svogūnus, įdėkite juos prie grybų, įberkite prieskonių. Tada įpilkite 3 stiklines vandens, suberkite ryžius ir virkite ant mažos ugnies. Baigiant virti sudėkite česnakus, išmaišykite ir pavirkite, kol ryžiai visai suminkštės.

Vištų blauzdelės su  voveraitėmis

6 vištų blauzdelės, 0,5 l voveraičių, 4 jauni svogūnėliai su laiškais, 3 česnakų skiltelės, 150 g sviesto, 3 šaukštai grietinės, truputis druskos ir vištienos prieskonių.

Vištieną įtrinkite prieskoniais ir palaikykite 3–4 val. Tada apkepkite svieste ir sudėkite į troškintuvą. Tame pačiame svieste apkepkite voveraites ir sudėkite ant vištienos. Į troškintuvą taip pat suberkite stambiai supjaustytus svogūnus, česnakus, supilkite grietinę.Uždengę troškinkite orkaitėje.

Žiemai

Marinuotos voveraitės

1 kg voveraičių. Marinatui: 1,5 stiklinės vandens, 1 stiklinė acto (9 proc.), 2 šaukšteliai druskos, 2 šaukšteliai cukraus, 5 kvapieji pipirai, 2 gvazdikėliai, 2 laurų lapeliai.

Voveraites išvirkite pasūdytame vandenyje (apie 15 min.), nukoškite ir sudėkite į paruoštus stiklainius. Iš nurodytų produktų išvirkite marinatą, užpilkite voveraites ir pridengę dangteliais kaitinkite 100 laipsnių temperatūroje: 0,5 l stiklainius 15 min., 1 l – 20 min. Sandariai uždarykite.

Voveraitės sūryme

Sūrymui: 1 l vandens, 2 šaukštai druskos, 1 šaukštelis cukraus, 2 g citrinų rūgšties, 6 kvapieji pipirai, 2 laurų lapeliai, 2 šaukšteliai kmynų.

Voveraites išvirkite pasūdytame ir parūgštintame vandenyje (apie 15 min.). Grybus išgriebkite ir sudėkite į paruoštus stiklainius. Į vandenį suberkite prieskonius, pavirkite 3 min. ir užpilkite ant voveraičių. Kaitinkite 2 kartus: pirmą kartą 1 val., antrą – 30 min. Sandariai uždarykite.

Platinti, skelbti, kopijuoti Krašto spaudos informacijas ir fotoinformacijas be raštiško UAB "Krašto spauda" sutikimo draudžiama. Susitarti dėl turinio galima parašius laišką adresu redakcija@krastospauda.lt
atgal
Palikti komentarą
Vardas:* El. paštas:
Komentaras:*
Virtuvės paslaptys
„IKI“ kulinarai siūlo paragauti marinuotų doradų, upėtakių, įsigyti kitų paruoštų kepti produktų.
2015 Gegužės mėn. 18 d. 08:56
Prasidėjus iškylų sezonui, tur­būt ne vienas jau spėjo pasimė­gauti grilyje keptu maistu. Vieni kepa tradicinius šašlykus, kiti ieš­ko naujovių, kurių dar nėra ban­dę. Šių metų tendencijos rodo, kad gamtoje kepamas labai įvai­rus... »
2015 Gegužės mėn. 11 d. 10:46
  Dažna iškyla neapsieina be kepsninėje gražiai skrundančių įvairiausių kepsnių. Tačiau ar kada susimąstėte, ką grilyje kepa geriausi virtuvės šefai? Lietuvos barbekiu kepėjų asociacija (LBKA) ir prekybos tinklo „IKI“ kulinarai... »
2015 Gegužės mėn. 6 d. 12:51
Iš faršo gaminti patiekalus – paprasta, bet jie toli gražu nėra prasti. Jei vaizduotė laki, galima prisigalvoti įdomių ir skanių valgių. Beje, iš faršo pagaminti patiekalai yra itin sotūs, tad puikiai tiks pietums ar sotesnei vakarienei. »
2015 Balandžio mėn. 29 d. 13:00
Pavasaris ir vasara – iškylų metas. Kokia gi gali būti puota gamtoje be gardžių patiekalų? Iškylų karalius – šašlykas, kurio marinavimo variantų yra begalė, tačiau gudresnės šeimininkės sugalvoja ir kitokių patiekalų: tai ir folijoje... »
2015 Balandžio mėn. 22 d. 09:41
Sumuštiniai karaliauja mūsų virtuvėse ir skrandžiuose. Bene populiariausi pasaulyje sumuštiniai – mėsainiai. Kasdienybėje dažniausiai valgome tradicinius sumuštinius su duona, sviestu, dešra, sūriu, pomidoro ir agurko griežinėliais. Populiarūs... »
Flickr.com nuotr.
2015 Balandžio mėn. 11 d. 07:00
Pavasarį itin norisi kažko saldaus, minkšto, gardaus, ypatingo – lašelio medaus, gabalėlio saldžiosios nuodėmės. Būtent dabar  galime sau leisti pasimėgauti gardžiais ir įdomiais desertais. »
Nevykęs kepsnys (nuotr flickr.com)
2015 Balandžio mėn. 1 d. 09:11
Nesiseka šeimininkauti? Virtuvėje tvyro žuvies kvapas, makaronai sulipę, sriuba – per sūri, o svečiai jau turi pasirodyti? Nepasiduokite panikai. Bet kokios nesėkmės virtuvėje yra įveikiamos! »
(nuotr. flickr.com)
2015 Balandžio mėn. 1 d. 08:59
Šventos Velykos – gražiausia pavasario ir gamtos atbudimo šventė, kviečianti į naujų pavasarinių darbų pradžią, naujų siekių ir uždavinių įgyvendinimą. Šiandien dažnas mūsų užmirštame senolių klasiką, o šventės – puiki proga... »
Organizatorių nuotr.
2015 Kovo mėn. 31 d. 07:50
Atėjus margaspalviam pavasariui ruošiamės sutikti Šv. Velykas. Tai šeimos šventė, kuomet prie bendro stalo maloniems pokalbiams susėda patys artimiausi žmonės. O juk bendravimas – viena didžiausių vertybių, todėl ją reikia puoselėti... »
scanpix.ee nuotr.
2015 Kovo mėn. 18 d. 10:03
Košės – skanus, maistingas ir, svarbiausia, sotus patiekalas, kurį labiausiai tinka valgyti per pusryčius ar vakarienę. Košė, pavyzdžiui, bulvių, grikių, gali būti ir kaip atskiras patiekalas, ir kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų... »
flickr.com nuotr.
2015 Vasario mėn. 25 d. 08:46
Užpilas, padažas, kremas, mirkalas – tai riebus ir sotus priedas prie pagrindinio patiekalo, kai kada gaminamas kepant arba verdant. Mirkalai itin patrauklūs tuo, kad yra ne tik gardūs, bet ir labai greitai paruošiami, o į juos galima mirkyti... »
Organizatorių nuotr.
2015 Vasario mėn. 23 d. 10:34
Kiekviena mama nori, kad jos vaikas visą dieną būtų sotus ir laimingas. Priešpiečių dėžutė – nors ir paprastas, tačiau geriausias būdas užtikrinti, jog vaikas mokykloje valgys skanų ir kokybišką maistą. Ji taip pat padės sutaupyti... »
VL nuotr.
2015 Vasario mėn. 21 d. 07:00
Ar kada nors įsivaizdavote, kad pasaulyje yra vieta, kur blynai gaminami iš nuodingųjų augalų miltų? Ar teko girdėti, kad vienas pagrindinių Pirmojo pasaulinio karo provokuotojų blynus mėgo ne mažiau, nei juos mėgsta vaikai? Šie intriguojantys... »
scanpix.ee nuotr.
2015 Sausio mėn. 21 d. 09:20
Kartais, kai tingisi ruošti pietus, išsigelbėjimas – sriuba. Tai – nesunkiai pagaminamas, bet gardus ir sotus patiekalas, kurį, sakoma, galima išvirti net iš kirvio. Beje, istorikai teigia, kad sriubas žmonija pamėgo net prieš 5 tūkstančius... »
VL archyvo nuotr.
2014 Gruodžio mėn. 29 d. 18:25
Sakoma, kad į naujametį stalą negalima tiekti patiekalų, kurie gali sukelti nesėkmių bangą, pavyzdžiui, vištienos. Vištos esą kapsto drabstydamos koja gruntą sau už nugaros, todėl jeigu valgysi jų mėsą, gali sugrįžti į nemalonią praeitį... »
Organizatorių nuotr.
2014 Gruodžio mėn. 22 d. 10:29
Prie kalėdinio šurmulio ir malonaus rūpesčio dovanomis prisideda ir ne mažiau svarbus, tačiau kartais įtampą keliantis Kūčių vakarienės bei Kalėdų vaišių ruošimas. Ne viena šeimininkė turi metų metus patikrintų šventinės vakarienės... »
VL archyvo nuotr.
2014 Gruodžio mėn. 18 d. 09:19
Kalėdos – didžiausia vilties šventė, vilties, kad vėl ims ilgėti dienos, vėl grįš pavasaris ir šiluma. Todėl pasitikdami tokią didelę šventę, norime puošti namus, o prie stalo susodinti kuo daugiau artimų žmonių. »
VL archyvo nuotr.
2014 Gruodžio mėn. 3 d. 07:38
Keista, kad kiekvieną pavasarį pasitinkame su ridikėliais, o didžiausią rudens gėrybę – ridiką – kone pamiršome, nors jis ne mažiau vertingas už mažąjį ridikėlį. Visų pirma, ridikai labai skanūs, – geriausia, žinoma, juos valgyti... »
Organizatorių nuotr.
2014 Gruodžio mėn. 2 d. 14:12
Kartais nutinka taip, kad nuo rutinos pavargusios mamos nusprendžia atsipūsti, palikdamos atžalas su tėčiais. Tai būna tikras iššūkis tėveliams. Tačiau dėl daugelio priežasčių tėčiai gali būti pačios geriausios vaikų auklės, tik reikia... »
VL archyvo nuotr.
2014 Lapkričio mėn. 26 d. 08:23
Į Europą kalakutus iš Meksikos XVI a. pradžioje atgabeno Kristupas Kolumbas. Sakoma, kad šie paukščiai taip pavadinti dėl jų skleidžiamo keisto garso. Lietuvoje kalakutai pirmiausia pradėti auginti grafų Tiškevičių dvaruose. »
VL archyvo nuotr.
2014 Lapkričio mėn. 19 d. 08:31
Žuvis, kepta tešloje... Atrodo, kas gali būti banaliau? Tačiau truputį pakeitus receptą, pridėjus įvairių prieskonių, galima pagaminti naują patiekalą. »
VL archyvo nuotr.
2014 Lapkričio mėn. 13 d. 15:55
Dauguma lietuvių per pusryčius valgo sumuštinius, nors dietologai teigia, kad tai – ne pats sveikiausias maistas. Tai nėra labai pigus maistas, palyginti su sveika koše. Beje, prieš keletą metų Jungtinių Amerikos Valstijų viešbučių tinklo... »
Balsas.lt nuotr.
2014 Lapkričio mėn. 4 d. 15:22
Prekybos tinklas „IKI“ kviečia vartotojus įvertinti jų gaminamų kulinarijos ir konditerijos gaminių kokybę. Pirkėjai, suabejoję prekiniu ženklu „Pagaminta „IKI“ produkto kokybe, galės jį grąžinti. Taip pat visą mėnesį jie galės... »
Subproduktais vadinami menkesnės vertės mėsos produktai. VL archyvo nuotr.
2014 Spalio mėn. 29 d. 07:37
Subproduktais vadinami menkesnės vertės mėsos produktai. Bet juk žinome, kad gera šeimininkė net iš kirvio gali pagaminti puikius pietus. Sumanių šeimininkų yra daugelyje tautų, pavyzdžiui, lenkės sriubą iš galvijo skrandžio išverda taip... »
Vaida Kurpienė. Karinos Krisikaitytės nuotr.
2014 Spalio mėn. 27 d. 13:22
Pietūs – pati svarbiausia mūsų dienos dalis, nuo kurios priklauso likusi mūsų dienos energija, savijauta, nuotaika ir net geras nakties miegas. Todėl turime pavalgyti vertingus ir sočius pietus. Tačiau dažnas iš mūsų tiek įsisukame į dienos... »

Naujausios


Pasiūlymai

Informacija kasdien

Vardadieniai:

Algedas, Erdvilė, Magdalena, Magdė

TV programa:

   
TV3 programa
LNK programa
BTV programa
   
   
LTV programa
TV6 programa
LTV2 programa
Lietuvos Rytas. TV
   

Apklausa

Ar išrinkus naują Lenkijos prezidentą keisis Lietuvos - Lenkijos santykiai?

Kainos

Degalai:

Valiutos:

2015-05-29
Valiutos_usd
USD  
Arrow down
0.9178 LT
EUR  
Arrow down
1 LT
Valiutos_gbp
GBP  
Arrow down
1.4037 LT

Daugiau...

Žaliavos:

 

Kaina, USD

 

Matas

Nafta
Arrow up
58.38   bar.
Dujos
Arrow up
2.713   MMBTU
Auksas
Arrow up
1190.1   oz

Anupro Dirvelės nuotykiai

Serga Raulas – pilvą sopa. Felčerė nustatė opą. – Kur pateksiu po mirties, Kai mane karste išties?
– Rasi, į dangaus aukštybę, Kur palaima ir ramybė? Gal į pragaro gelmes Nuodėmės mane numes?
Onė tepalais jį trina. Ir Anupras slenkstį mina: – Ruoški sielą, kaimynėli, Į skaistyklos šaltą celę.
Svarsto Raulas visą naktį, Kur jam po mirties nukakti. Ir nusprendžia pagaliau: – Nuo pagundų – kuo toliau.