Parsisiųskite

 
Gauk naujienas el. paštu:
Atsisakyti
 
 

Patarimai Virtuvės paslaptys Netikėti sprendimai ant vaišių stalo

2012 Rugpjūčio mėn. 18 d. 00:01

Netikėti sprendimai ant vaišių stalo

Išsvajotos vasaros laukėme taip ilgai, o ji jau baigia prabėgti. Nors paskutinė vasaros šventė – Žolinės – jau praėjo, vasaros pabaigtuvės tęsiasi. Tad nebijokite paeksperimentuoti ir šeimos narius, draugus ar kaimynus nustebinti netikėtais maisto patiekimo būdais ar netradiciniais užkandžiais. Šįkart siūlome keletą paprastų receptų, kurie nepaliks abejingų, o vasaros išleistuvių stalą pavers ypatingu.

Rutuliukų vėrinukas

Mažūs apvalūs pomidoriukai, mocarelos rutuliukai, švieži gražgarsčių ir bazilikų lapeliai, balzaminis actas, alyvuogių aliejus, itališkas Parmos kumpis.

Gražgarsčių ir bazilikų lapus apšlakstykite balzaminiu actu ir alyvuogių aliejumi. Ant pagaliuko verkite paeiliui mocarelos rutuliuką, Parmos kumpio juostele apsuktus gražgarsčių ir bazilikų lapelius ir pomidorą.

Avokado užkandis

Avokadai, maži pomidoriukai, gražgarstės, migdolų riešutai, citrinų sultys.

Avokadus nuplaukite ir perpjaukite pusiau. Į juos sudėkite perpus supjaustytus pomidoriukus. Juos apibarstykite smulkintomis gražgarstėmis ir kapotais riešutais. Viską apšlakstykite citrinų sultimis.

Vaisių ir sūrio kubas

Baltas varškės ar kitos rūšies minkštas sūris, kiviai, arbūzai, sezamų sėklos, mėtų lapeliai.

Sūrį, kivius ir arbūzą supjaustykite vienodo dydžio kvadratėliais ir juos sudėkite į vieną kubą. Sūrio paviršių apibarstykite sezamo sėklomis ir patiekalą papuoškite mėtų lapeliais.

Meksikietiškos salotos „valtyje“

Dideli salotų lapai, 1 bulvė, 1 šaukštas kuminų, 1 šaukštas smulkintų čili pipirų, 1 skardinė juodųjų pupelių, 1 skardinė kukurūzų, 4 ridikėliai, 10 maži pomidoriukai, 1 žalioji citrina, 5 šaukštai alyvuogių aliejaus, 1 avokadas, druska, pipirai.

Bulvę supjaustykite kubeliais ir išvirkite kartu su dviem šaukštais alyvuogių aliejaus, kuminais, čili pipirais ir šiek tiek druskos. Į kitą dubenėlį supilkite likusį aliejų, išspauskite žaliąją citriną, įdėkite šiek tiek druskos ir pipirų. Tai – salotų padažas. Salotų dubenyje sumaišykite nusausintus pupeles ir kukurūzus, išvirtus bulvės kubelius, perpus perpjautus pomidoriukus ir supjaustytus ridikėlius. Supilkite paruoštą padažą ir viską gerai pakratykite. Ant kiekvieno gražiai atskirto salotų lapo dėkite po didelį šaukštą daržovių salotų, ant viršaus – pjaustyto avokado gabaliukus.

 Šokoladiniai ledukai su pienu

Ledukams: 200 ml pieno, 50 ml vandens, 1 šaukštas nesaldintos kakavos miltelių, 1 šaukštelis cukraus, 70 g juodojo šokolado.

Pienui:  600 ml pieno, 60 g cukraus, 1 vanilės ankštis.

Ledukai.  Šokoladą smulkiai supjaustykite ir dėkite į karščiui atsparų indą. Ten pat supilkite pieną ir vandenį, įberkite cukrų, kakavą ir gerai viską išmaišykite. Palaukite, kol užvirs, ir nuimkite puodą nuo ugnies. Mišinį atvėsinkite, palaukite, kol jis taps tirštas ir tada supilkite į šaldyti skirtas ledo formeles. Jas įdėkite į šaldiklį, kad sušaltų.

Pienas.  Pieną ir cukrų supilkite į vieną puodą. Maišykite, kol cukrus ištirps. Tada į puodą įdėkite vanilės sėklas ir užvirkite pieną. Atvėsinkite ir palaikykite šaldytuve per naktį. Į stiklinę įdėkite kelis šokoladinius ledukus ir juos užpilkite vaniliniu pienu.

Platinti, skelbti, kopijuoti Krašto spaudos informacijas ir fotoinformacijas be raštiško UAB "Krašto spauda" sutikimo draudžiama. Susitarti dėl turinio galima parašius laišką adresu redakcija@krastospauda.lt
atgal
Palikti komentarą
Vardas:* El. paštas:
Komentaras:*
Virtuvės paslaptys
2015 Rugpjūčio mėn. 4 d. 08:48
„Gyvenimas šeimoje turėtų priminti tvirtą stalą, kuris laikosi ant keturių kojų: viena koja – nuolatinis kalbėjimasis tarpusavyje, antroji – pagalba vieni kitiems, trečioji – atleidimas, ketvirtoji – bendra malda“, – tai vyskupo... »
2015 Liepos mėn. 24 d. 12:35
Šaldymas – vienas sveikiausių ir paprasčiausių maisto išsaugojimo būdų. Užšaldytuose produktuose išlieka daug daugiau vitaminų nei laikomuose kitokiomis sąlygomis. Šaldyti vaisiai, uogos, produktai nepraranda spalvos ir aromato, jų skonis... »
2015 Liepos mėn. 16 d. 14:10
  Mažos raudonojo vyno spalvos uogos su kauliukais nepalieka abejingų: vyšnios džiugina ne tik išskirtiniu skoniu, bet ir gausybe organizmui naudingų savybių.  »
2015 Liepos mėn. 1 d. 13:54
Žemuogės – kvapiausios miško uogos ir labai vertingas vaistinis augalas. Tai vienas pirmųjų augalų, kuriuos gydymui pradėjo vartoti žmonės. Tačiau ši nuostabi uoga gali paversti valgį tikru gurmano patiekalu. »
2015 Birželio mėn. 22 d. 13:38
 Kas gali būti skaniau už vėsią gaivią sriubą karštą vasaros dieną. Jei vasarą dažniausiai gaminami šaltibarščiai jau pabodo, siūlome išbandyti ir įdomesnių receptų. receptų. »
Gausus ir gardus Joninių stalas su IKI
2015 Birželio mėn. 21 d. 10:30
Šiemet Joninių šventė bus švenčiama savaitės viduryje, tačiau dauguma žmonių stengsis atitrūkti nuo kasdienių darbų ir praleisti laiką gamtoje. Didelė šventė galbūt ir neplanuojama, bet net ir mažai šventei reikia ruoštis iš anksto... »
2015 Birželio mėn. 10 d. 14:00
Braškės – itin skanios uogos, prinokstančios pirmoje vasaros pusėje, kai dar nėra šviežių vaisių ir mažoka daržovių. Jos turi daug vertingų medžiagų: vitamino C, P aktyvių junginių, folio rūgšties, kumarino, geležies, fosforo, cukraus... »
2015 Birželio mėn. 3 d. 14:18
Gražiausias metų laikas dovanoja gėrybių, kurioms retas gali atsispirti. Kas gali būti maloniau už šalto skanaus gėrimo taurę karštą vasaros dieną. Gaivūs, nekaloringi, malonaus skonio ir kvapo gėrimai leis pasimėgauti maloniu poilsiu... »
„IKI“ kulinarai siūlo paragauti marinuotų doradų, upėtakių, įsigyti kitų paruoštų kepti produktų.
2015 Gegužės mėn. 18 d. 08:56
Prasidėjus iškylų sezonui, tur­būt ne vienas jau spėjo pasimė­gauti grilyje keptu maistu. Vieni kepa tradicinius šašlykus, kiti ieš­ko naujovių, kurių dar nėra ban­dę. Šių metų tendencijos rodo, kad gamtoje kepamas labai įvai­rus... »
2015 Gegužės mėn. 11 d. 10:46
  Dažna iškyla neapsieina be kepsninėje gražiai skrundančių įvairiausių kepsnių. Tačiau ar kada susimąstėte, ką grilyje kepa geriausi virtuvės šefai? Lietuvos barbekiu kepėjų asociacija (LBKA) ir prekybos tinklo „IKI“ kulinarai... »
2015 Gegužės mėn. 6 d. 12:51
Iš faršo gaminti patiekalus – paprasta, bet jie toli gražu nėra prasti. Jei vaizduotė laki, galima prisigalvoti įdomių ir skanių valgių. Beje, iš faršo pagaminti patiekalai yra itin sotūs, tad puikiai tiks pietums ar sotesnei vakarienei. »
2015 Balandžio mėn. 29 d. 13:00
Pavasaris ir vasara – iškylų metas. Kokia gi gali būti puota gamtoje be gardžių patiekalų? Iškylų karalius – šašlykas, kurio marinavimo variantų yra begalė, tačiau gudresnės šeimininkės sugalvoja ir kitokių patiekalų: tai ir folijoje... »
2015 Balandžio mėn. 22 d. 09:41
Sumuštiniai karaliauja mūsų virtuvėse ir skrandžiuose. Bene populiariausi pasaulyje sumuštiniai – mėsainiai. Kasdienybėje dažniausiai valgome tradicinius sumuštinius su duona, sviestu, dešra, sūriu, pomidoro ir agurko griežinėliais. Populiarūs... »
Flickr.com nuotr.
2015 Balandžio mėn. 11 d. 07:00
Pavasarį itin norisi kažko saldaus, minkšto, gardaus, ypatingo – lašelio medaus, gabalėlio saldžiosios nuodėmės. Būtent dabar  galime sau leisti pasimėgauti gardžiais ir įdomiais desertais. »
Nevykęs kepsnys (nuotr flickr.com)
2015 Balandžio mėn. 1 d. 09:11
Nesiseka šeimininkauti? Virtuvėje tvyro žuvies kvapas, makaronai sulipę, sriuba – per sūri, o svečiai jau turi pasirodyti? Nepasiduokite panikai. Bet kokios nesėkmės virtuvėje yra įveikiamos! »
(nuotr. flickr.com)
2015 Balandžio mėn. 1 d. 08:59
Šventos Velykos – gražiausia pavasario ir gamtos atbudimo šventė, kviečianti į naujų pavasarinių darbų pradžią, naujų siekių ir uždavinių įgyvendinimą. Šiandien dažnas mūsų užmirštame senolių klasiką, o šventės – puiki proga... »
Organizatorių nuotr.
2015 Kovo mėn. 31 d. 07:50
Atėjus margaspalviam pavasariui ruošiamės sutikti Šv. Velykas. Tai šeimos šventė, kuomet prie bendro stalo maloniems pokalbiams susėda patys artimiausi žmonės. O juk bendravimas – viena didžiausių vertybių, todėl ją reikia puoselėti... »
scanpix.ee nuotr.
2015 Kovo mėn. 18 d. 10:03
Košės – skanus, maistingas ir, svarbiausia, sotus patiekalas, kurį labiausiai tinka valgyti per pusryčius ar vakarienę. Košė, pavyzdžiui, bulvių, grikių, gali būti ir kaip atskiras patiekalas, ir kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų... »
flickr.com nuotr.
2015 Vasario mėn. 25 d. 08:46
Užpilas, padažas, kremas, mirkalas – tai riebus ir sotus priedas prie pagrindinio patiekalo, kai kada gaminamas kepant arba verdant. Mirkalai itin patrauklūs tuo, kad yra ne tik gardūs, bet ir labai greitai paruošiami, o į juos galima mirkyti... »
Organizatorių nuotr.
2015 Vasario mėn. 23 d. 10:34
Kiekviena mama nori, kad jos vaikas visą dieną būtų sotus ir laimingas. Priešpiečių dėžutė – nors ir paprastas, tačiau geriausias būdas užtikrinti, jog vaikas mokykloje valgys skanų ir kokybišką maistą. Ji taip pat padės sutaupyti... »
VL nuotr.
2015 Vasario mėn. 21 d. 07:00
Ar kada nors įsivaizdavote, kad pasaulyje yra vieta, kur blynai gaminami iš nuodingųjų augalų miltų? Ar teko girdėti, kad vienas pagrindinių Pirmojo pasaulinio karo provokuotojų blynus mėgo ne mažiau, nei juos mėgsta vaikai? Šie intriguojantys... »
scanpix.ee nuotr.
2015 Sausio mėn. 21 d. 09:20
Kartais, kai tingisi ruošti pietus, išsigelbėjimas – sriuba. Tai – nesunkiai pagaminamas, bet gardus ir sotus patiekalas, kurį, sakoma, galima išvirti net iš kirvio. Beje, istorikai teigia, kad sriubas žmonija pamėgo net prieš 5 tūkstančius... »
VL archyvo nuotr.
2014 Gruodžio mėn. 29 d. 18:25
Sakoma, kad į naujametį stalą negalima tiekti patiekalų, kurie gali sukelti nesėkmių bangą, pavyzdžiui, vištienos. Vištos esą kapsto drabstydamos koja gruntą sau už nugaros, todėl jeigu valgysi jų mėsą, gali sugrįžti į nemalonią praeitį... »
Organizatorių nuotr.
2014 Gruodžio mėn. 22 d. 10:29
Prie kalėdinio šurmulio ir malonaus rūpesčio dovanomis prisideda ir ne mažiau svarbus, tačiau kartais įtampą keliantis Kūčių vakarienės bei Kalėdų vaišių ruošimas. Ne viena šeimininkė turi metų metus patikrintų šventinės vakarienės... »
VL archyvo nuotr.
2014 Gruodžio mėn. 18 d. 09:19
Kalėdos – didžiausia vilties šventė, vilties, kad vėl ims ilgėti dienos, vėl grįš pavasaris ir šiluma. Todėl pasitikdami tokią didelę šventę, norime puošti namus, o prie stalo susodinti kuo daugiau artimų žmonių. »

Naujausios


Pasiūlymai

Informacija kasdien

Vardadieniai:

Eglita, Ingrida, Protenis, Steponas, Vilgaudė

TV programa:

   
TV3 programa
LNK programa
BTV programa
   
   
LTV programa
TV6 programa
LTV2 programa
Lietuvos Rytas. TV
   

Apklausa

Ar reikia griežtinti teisėsaugininkų ginklo naudojimo sąlygas?

Kainos

Degalai:

Valiutos:

2015-09-02
Valiutos_usd
USD     0.8903 LT
EUR  
Arrow down
1 LT
Valiutos_gbp
GBP     1.3763 LT

Daugiau...

Žaliavos:

 

Kaina, USD

 

Matas

Nafta
Arrow down
44.4   bar.
Dujos
Arrow down
2.667   MMBTU
Auksas
Arrow down
1138.2   oz

Anupro Dirvelės nuotykiai

Sodiečius žinia apskriejo: Švęs „Valstietis“ jubiliejų! O su juo ir Pašiliai Pasismagins pakiliai.
Onė pyragaitį kepa Ir saldžia uogiene tepa. Jeigu Raulą pavaišins, Pagyrų neatsigins.
Įsismaginęs Dirvelė Gaidį ant kaladės kelia. Mat po užkandžių saldžių Tinka skiauterės gaidžių.
Sodžiui aišku tarsi dieną: Laikraštis praneš... senieną. Kokią? Pienas pinga, pigs, Kol sodietis nuogas liks.