Scanpix nuotr.

 Latvijos centrinės statistikos valdybos duomenimis, mėsos gamyba šalyje pernai, palyginti su 2014 metais, padidėjo 1,3 proc., pieno – 0,7 proc., kiaušinių – 7,7 procento.

Mėsos pagaminta 85,4 tūkst. tonų gyvojo svorio. Jautienos gamyba padidėjo 6,3 proc., paukštienos – 3,4 proc., avienos – 19,3 proc., tuo tarpu kiaulienos – sumenko 3 procentais.

Vidutinė mėsos supirkimo kaina sumažėjo 6,1 proc. iki 1456 eurų už toną gyvojo svorio. Jautienos supirkimo kainos pakilo 1,2 proc. iki 1643 eurų, kiaulienos – krito 11,6 proc. iki 1312 eurų už toną.

Pieno pernai supirkta 978,1 tūkst. tonų. Vidutinė supirkimo kaina sumažėjo 25,7 proc. iki 216 eurų už toną.

Kiaušinių surinkta 698,2 mln. vienetų. Vidutinė kaina nepakito – 6,92 euro už 100 kiaušinių.

Kiaulių Latvijoje per praėjusius metus sumažėjo 4,4 proc. iki 334,2 tūkst., stambių raguočių – 0,7 proc. iki 419,1 tūkst. (melžiamų karvių – 2,1 proc. iki 162,4 tūkst.), avių ir ožkų – padaugėjo atitinkamai 10,5 proc. iki 102,3 tūkst. ir 3,2 proc. iki 12,7 tūkstančio.