Alytus šiemet įsibėgėjus pavasariui savo gyventojus ir svečius lepina renginiais. Gausiausia dalyvių skaičiumi mugė lankytojų lauks gegužės 8 dieną S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje. Didžioji pavasarinė mugė Dzūkijos sostinėje suburs beveik 150 prekybininkų. Tai bene gausiausias tautodailininkų ir liaudies meistrų susibūrimas mieste ir rajone.  Mugė į Alytų sukvies ne tik regiono auksarankius, bet amatininkus iš atokiausių šalies kampelių. Organizatoriai žada gausų pasirinkimą bei puikią progą išskirtinių gaminių įsigyti iš pačių autorių, paklausti patarimo, išgirsti daikto istoriją. Gerbėjai tikrai ras kur akis paganyti bei ką namams įsigyti,  liaudies meistrų darbų bei autorinių gaminių, vienetinių dirbinių buičiai ir aplinkai puošti.

Prasidedant augalų sezonui, daug dėmesio renginyje bus skirta sodininkams bei daržininkams. Pasirinkimo nestigs tiek ieškantiems tradicinių vaismedžių, sėklų, sodinukų, tiek norintiems papuošti aplinką dekoratyviniais augalais ir susikurti tobulą oazę pagal savo norus prie išpuoselėtų namų. Bus prekiaujama ir sodo technika bei įrankiais. Pardavėjai mielai pakonsultuos apie sėjos bei augalų priežiūros niuansus, patars, kaip efektyviausiai naudoti techniką.

Išalkusius lankytojus mugės dalyviai kvies paragauti tradicinių patiekalų bei savo gamybos maisto produktų. Pavasarinę mugę verta aplankyti dėl puikios atmosferos ir plačios prekių ir skonių paletės. Pavasaris – puikus metas atsinaujinti!

Pasidžiaugti pavasariu ir įdomiai praleisti dieną bei įsigyti autorinių darbų, kuriuos pristatys tautinio paveldo atstovai, kviečiami visi Alytaus ir gretimų miestelių gyventojai bei miesto svečiai. Renginys prasidės 10 val. ir tęsis iki 16 val., įėjimas nemokamas.

Pradžia: 2016-05-08 10:00
Pabaiga: 2016-05-08 16:00
S. Dariaus ir S. Girėno gatvė, Alytus