Vasario 2 d., ketvirtadienį, 16:30 val. Kauno miesto muziejaus Rotušės skyriaus rūsio galerijoje (Rotušės a. 15) atidaroma menininkės Skirmantės Žemaitytės švytinti paroda „Joldijos švyturys“. Mistiniame mėlyje tarsi švyturiai pasklidę šviečiantys stiklo objektai suteiks žiūrovui galimybę moderniuose kūriniuose paieškoti užuominų į baltiškosios kultūros archetipus. Paroda veiks iki vasario 28 d. 

Autorė savo kūriniuose savitai, atsižvelgdama į įvykusią pažangą, interpretuoja baltų simbolius, juos integruodama ar jungdama su kitų kultūrų komponentais ateities vizijoms išreikšti, egzistenciniams klausimams apsvarstyti.

Paroda unikali ne tik dėl ypatingą nuotaiką sukuriančio šviesotamsos žaismo, ne tik dėl praeities – dabarties, baltiška – pasaulietiška dialogo, bet ir dėl galimybės žiūrovui pačiam pabūti kūrėju, suteikiant parodos dalyviui galimybę sukurti savo kompoziciją, ją įamžinant skaitmeniniu būdu ir dedikuojant su palinkėjimu kitam.

Tai trečioji Lietuvos dailininkų sąjungos menininkės personalinė paroda. Joje greta stiklo miniatiūrų išvysime ir keletą tapybos darbų, taip pat bus demonstruojamas tarptautinio konkurso kūrinys – laureatas „Laiškas iš jūros dugno“.

Pradžia: 2017-02-02 16:30
Pabaiga: 2017-02-28 16:00
Kauno miesto muziejaus rotušės skyrius
Rotušės a. 15, Kaunas
6700-skirmantes-zemaitytes-paroda-joldijos-svyturys