Panevėžio kraštotyros muziejus kviečia 2016 m. gruodžio 1 d., ketvirtadienį, 16 val. į Alfredos Petrulienės tapybos darbų parodos „Gyvenimo sūpuoklėse“ atidarymą. Parodą sudaro tiek pastarųjų metų autorės dar niekur neeksponuoti darbai, tiek ankstyvesnių metų kūryba.   

Paroda veiks iki 2017 m. sausio 6 d.

Šioje parodoje dalinuosi emocijų ir minčių atspindžiais, kuriuos retkarčiais pavykdavo suburti į simbolinį paveikslą. Tai kūrybos dalis tų gyvenimo tarpsnių, kuriuos vienija bendri kosminio Laiko pajautos ženklai, archetipai, simboliai. Taip gimė pastelės iš išdidintų, spalvotų raštų nuo sidabruotų žirgo kamanų, rastų tyrimų metu Barinės kapinyne (XIV a.), taip pat natiurmortai su ornamentuotų urnų, geriamojo rago, keramikinių indų šukių atspaudais. Tai buvusio, esamo, būsimo Laiko erdvė: joje nardo ir žuvys, ir pasakų žvėrys, išbalusios urnos, Vėlinių padangės žirgai, paukščiai, kurie ilgam įstrigo Viduramžių kario metalinėje sagtyje ir verkia – gal kas nors įmins – kodėl? O Helijas šypsosi visiems vienodai šiltai.

Kalėdinis laikas pakviečia paveikslus su Angelais. Ši mintis apie juos tokia spartuolė, ji nemėgina pozuoti, sėdėdama ant sofos, ir laukti, kol pašauksiu visas džiaugsmo ir liūdesio spalvas. Gyvenimo sūpuoklėse kokią mintį pagriebi už sparnų, taip ir supiesi…

Pradžia: 2016-12-01 16:00
Pabaiga: 2017-01-06 17:00
Panevėžio kraštotyros muziejus
Vasario 16-osios g. 23, Panevėžys